טיפול בנפגע תאונת דרכים על סף ניתוח גב – כאבי גב ומגבלות תנועה
י. ד., בן כ-50, נפגע לפני כ-5 שנים בתאונת דרכים בחוליות המותניים שלו, דבר שהשפיע על יכולת התנועה שלו, על איכות חייו ועל יכולתו לעבוד. הוא נזקק למשככי כאבים חזקים ביותר, השתמש בחגורת גב ומיעט בתנועותיו, בשל הכאבים מהם הוא סבל בכל עת.
י.ד. בחר לעבור את כל הטיפולים המומלצים על ידי המערכת הרפואית הקונבנציונאלית, אך ללא הצלחה בהשגת שיפור. הטיפול היחיד שנותר לרופאים להמליץ לו עליו הוא ניתוח גב.
י.ד. הוא חבר של ידידתי, העובדת כמזכירה רפואית. היא נתקלה במקרה בחוות דעתו הטובה של מטופל שסובל קשות מכאבי גב והמליצה לו להגיע גם אלי לסדרת טיפולים.
במפגש הראשון שלנו, לאחר שיחת ההכרות וברור הפרטים הרלוונטיים, הוא סיפר לי שתהליך הקימה שלו הוא ארוך ביותר וכואב מאוד. הוא בקושי מצליח "להוציא את עצמו מהמיטה" ונדרשות לו אחר כך כמעט שעתיים להסדיר את הנשימה ולהקטין את תחושת הכאב.
הצעתי לו להעלות על מיטת הטיפולים הנמוכה והרחבה ושאלתי אותו באיזו תנוחה יבחר לשכב. משבחר תנוחה – הנחתי את כל הכריות שנדרשו על מנת לאפשר לו לשכב בנוחות על גבי המיטה והצעתי מספר אפשרויות השענות לרגליים שלו כשהשיפור הגדול ביותר אליו הוא שם לב היה בנשימה.
בשיעורים הבאים עסקנו באפשרות וביכולת שלו להניח את כפות הרגליים על הרצפה (בישיבה), בחנו את גובה המושב הנדרש עבורו ולמדנו שהוא נזקק לכסא בעל משטח ישיבה גבוה יותר מזה הנמצא דרך קבע בחדר הטיפולים שלי. מרגע שהתאמנו עבורו את גובה המושב יכול היה להניח רגליים במנוחה על גבי הרצפה ולהתחיל לנשום ואף לחוש כי עוצמת הכאבים פחתה באופן משמעותי.
וכך, משיעור לשיעור, ממפגש ומפגש חלו שינויים בעוצמות הכאב וביכולתו להסתמך על השלד שלו, על כפות הרגליים, על האגן ועל שאר חלקי השלד.
הדיווח האחרון שקיבלתי ממנו, דרך חברתי, הוא שהוא כמעט ולא משתמש במשככי כאבים לשעות היום וממעט להשתמש בחגורת הגב.
כמובן שניתוח הגב ה'בלתי נמנע' עליו המליצו הרופאים – לא נדרש מעולם.
Image by mohamed Hassan from Pixabay