יום המגבת הבינלאומי 2020
בדיוק ליום הזה חיכיתי כדי לתת דוגמה או שתיים ולהציע לקוראות (וגם לקוראים) אפשרויות קלות ונחמדות שיאפשרו להעשיר את הרפרטואר התנועתי, את תשומת הלב והמודעות הגופנית לתנועות פשוטות שיעשירו וירחיבו את אופן השימוש שלנו באביזר יום-יומי פשוט – המגבת, שמטרתה הראשית היא לספוג את עודפי המים ולייבש את הגוף והשיער לאחר האמבטיה, המקלחת או הרחצה בבריכה.
יצאת הבוקר מהמקלחת, נכון? האם את שייכת לקבוצת המתעטפות או לקבוצת המנגבות? או אולי את כמוני, בקבוצת המתעטפות שמתנגבות… האם גם המגבת שלך ארוכה יותר מ-1 מ'?
הזכרי באיזה אופן לקחת אותה והתחלת להתנגב.
זה בדיוק הזמן לקחת צעיף שאורכו מעל 1 מטר מבד (או מגבת) ולהיזכר בתנועות השגורות כל-כך שאנו עושות בכל יום מבלי להקדיש לזה תשומת לב. (כל ההנחיות תהיינה לשימוש בצעיף לצורך נוחות ההסבר)
ההנחיות
העבירי את הצעיף כשהוא פרוש אל מאחורי הגוף, אחזי בכל כף יד בפינה אחת שלו ופתחי את הידיים לצדדים בגובה הכתפיים. חבקי את עצמך כך שיד אחת קרובה לכתף הנגדית והיד השנייה מוצלבת מעליה וקרובה לכתף השנייה. אספי את שולי הצעיף במידת הצורך, כך שתרגישי שהוא מהודק אלייך.
עכשיו הפני את תשומת לבך למקומות בהם הצעיף צמוד לגופך ובאלו מקומות הוא מרוחק מעט.
פתחי שוב את ידייך לצדדים והחליפי את מיקום הידיים. שימי לב במצב זה למקומות המפגש של הצעיף וגופך.
ועכשיו, פתחי שוב את ידייך לצדדים כמעט בגובה הכתפיים, כשכפות הידיים אוחזות כל אחת בקצה של הצעיף ועכשיו התחילי בתנועות ניגוב. פעם יד אחת מתארכת הצידה והמרפק של השנייה מתקפל ואחר-כך זו שהייתה כפופה במרפק מתיישרת וזו שהייתה ישרה מתקפלת במרפק.
שימי לב, איפה בגב את מרגישה את תנועת הצעיף?
ועכשיו, האם תוכלי להשאיר את הידיים מיושרות לצדדים ולהניע את בית החזה והכתפיים ככה שתוכלי להרגיש בגב תחושה דומה של הצעיף?
איפה עוד את מרגישה שיש תנועה?
לאיזה עוד אזור בגוף נוכל להצמיד את הצעיף ולחזור על הפעולות שעשינו?
כתבי לי איך ההתנסות הזו הייתה עבורך.
זה חלק משיעור פלדנקרייז שהעברתי לתלמידי וחשוב לי לשמוע גם ממי שלא לומדות איתי.
להצטרפות לשיעורי פלדנקרייזום בימי א' בשעה 09:00 כתבי לי.
Image by Prasanta Sahoo from Pixabay